Ouderraad

Welkom

Op deze pagina wil de ouderraad van De Wegwijzer zich voorstellen. Wij zijn er voor alle ouders met kinderen op onze basisschool: van instappertjes tot en met het zesde leerjaar.

Wat is een ouderraad?

De ouderraad is een groepje enthousiaste ouders die zich vrijwillig inzet voor de school. Als ouders hebben we niet alleen het beste voor met onze kinderen aangezien zij een groot deel van hun tijd op school doorbrengen. Wij willen natuurlijk graag dat zo ook een fijne schooltijd beleven.

Wat doet onze ouderraad?

Wij onderscheiden 4 kerntaken in onze werking:

  1. Informeren en communiceren over opvoeding en onderwijs.
  2. Ontmoetingsactiviteiten organiseren voor ouders en de school.
  3. De school praktisch en/of financieel ondersteunen.
  4. Meedenken met de school.

Om dit te realiseren vergadert de ouderraad 3 keer per schooljaar met de directie.

Daarnaast steekt de ouderraad ook heel wat energie in het organiseren van allerhanden evenementen waarbij we proberen leuke momenten te creëren voor onze kinderen. De opbrengst van deze initiatieven worden uiteraard besteed aan aankopen ten voordele voor alle kinderen van onze school.

Lid worden van onze ouderraad?

Wij vertegenwoordigen alle ouders van kinderen op onze school. Daarom zijn wij steeds op zoek naar geëngageerde ouders die mee willen werken om van onze school een nog betere plaats te maken. Iedere ouder met een kind in onze school kan lid worden.

Wil je meer weten over de werking van de ouderraad? Wil je met ons meedenken? Wil je lid worden? Graag!

Neem contact op met Bettina Maris.