Logo Lummen
30 APR

Vanuit de sociale dienst organiseren we deze zomer, net zoals de vorig jaren, opnieuw een taalkampje. En dit in samenwerking met Paleis Eigenwijs. We noemen het niet langer ‘taalbad’, maar ‘taalspeelweek’ om op die manier meer de nadruk te leggen op het feit dat het niet hoofdzakelijk een leerweek is, maar wel een speelweek, met veel aandacht voor creativiteit en spel.

Met de ‘taalspeelweek’ willen we ervoor zorgen dat de Nederlandse taal tijdens de schoolvakantie toch geprikkeld en gestimuleerd blijft. En dit op een heel laagdrempelige, speelse manier. Elke dag wordt er gewerkt rond een bepaald thema. Op de aangeleerde woorden wordt daarna verder gebouwd tijdens knutselen, spelletjes,…

De ‘taalspeelweek’ moet niet zozeer gezien worden als een weekje school tijdens de vakantie, maar echt als een kampje waar spelenderwijs met de Nederlandse taal geoefend wordt.

Voor alle duidelijkheid: het is niet enkel bedoeld voor anderstalige kinderen, elk kind dat zijn/haar Nederlands wil stimuleren, is heel erg welkom!

Dit jaar richten we ons op kinderen van de geboortejaren 2016, 2017, 2018. Dus kinderen die na de zomervakantie naar het 1e, 2e of 3e leerjaar gaan. De kinderen moeten in Lummen wonen.
De ‘taalspeelweek’ is gratis en zal doorgaan van 29 juli tot en met 2 augustus, in de lokalen van onze buitenschoolse kinderopvang in het
centrum.
Er kunnen maximum 12 kinderen deelnemen.


In bijlage vinden jullie een flyer.


Kinderen kunnen zich op twee manieren aanmelden:

  1. de ouder neemt zelf contact op met de sociale dienst voor een inschrijving, of
  2. de school bekijkt voor welke leerlingen dit aanbod interessant is en bezorgt de sociale dienst, steeds met goedkeuring van de ouder(s), de contactgegevens van het gezin. De sociale dienst zal vervolgens het contact verder opnemen.